Point Vision Grenoble

Grenoble, Francewww.pointvisiongrenoble.fr/
Meefinancierende Business UnitTriodos Bank België
SectorZorg

Door een chronisch gebrek aan oogartsen zijn de wachtrijen voor een oogonderzoek in Frankrijk erg lang (gemiddeld 3 maanden op nationaal niveau en meer dan 6 maanden in bepaalde departementen). Om kortere termijnen te bekomen, moeten patiënten vaak beroep doen op artsen die aanzienlijke overuren toepassen. Door deze problemen hebben 6 Fransen op 10 in 2011 het opgegeven om een consultatie te verkrijgen, met een reëel risico op verslechtering van het zicht van de Franse bevolking tot gevolg.


Om dit belang van publiek gezondheid te verdedigen werd in 2011 de groep Point Vision opgericht, een nationaal netwerk van oogartsencentra. Dankzij de geoptimaliseerde werking van deze organisatie kunnen patiënten kwalitatieve zorgen genieten aan geconventioneerde prijzen, en worden de termijnen om een afspraak te verkrijgen drastisch ingekort. De Point Vision centra bieden niet alleen oogcheck-ups en voorschriften voor brillen en lenzen maar verrichten ook oogchirurgie.


Triodos Bank heeft de herinrichting geherfinancierd van het Point Vision Grenoble center voor Grenoble en Voiron, waardoor het center nu 7 000 patiënten per maand kan ontvangen.