Les Glycines

Herseaux, Belgiquewww.glycines.be/#!/home
Meefinancierende Business UnitTriodos Bank België
SectorWonen

De Bank Triodos financiert de installaties waarmee alle eigenaars en bewoners van het gebouw gebruik kunnen maken van de aanzienlijke energiewinsten die voortvloeien uit de efficiëntere hernieuwbare energie. De installaties dragen bovendien bij tot een vermindering van de CO2-productie.

De residentie bevindt zich in de wijk ‘Herseaux Gare' aan de Belgisch-Franse grens. Ze is omringd door 3000 m² groen en kan op functionele en aangename wijze 70 bewoners verwelkomen.

Ze werd opgericht in 1988 door een familie en bezit ook vandaag nog een familiale sfeer.

Een bijgebouw uit 2008 telt 10 serviceflats van 55 m². De bewoners kunnen er gebruikmaken van de diensten die worden aangeboden door het rusthuis.

In 2015 wensten twee van de drie oprichters kapitaal uit het rusthuis te halen. Bank Triodos heeft dus de overname gefinancierd van hun aandelen door de derde persoon, die al altijd de beheerster was van het rusthuis.

De residentie Les Glycines werd opgericht in 1988 in een familiale ideologie en bevindt zich in de wijk ‘Herseaux Gare', aan de Belgisch-Franse grens. Een bijgebouw uit 2008 telt 10 serviceflats van 55 m². De bewoners kunnen er gebruikmaken van de diensten die worden aangeboden door het rusthuis.