Centre Médical Ophtalmologique Point Vision Lons Le Saunier

Lons-Le-Saunier, Francewww.pointvision.com/lons-le-saunier/
Meefinancierende Business UnitTriodos Bank België
SectorZorg

Door een aanzienlijk tekort aan oogartsen, zijn de wachttijden voor een oogonderzoek in Frankrijk erg lang (gemiddeld 3 maanden op nationaal niveau en meer dan 6 maanden in bepaalde departementen). Om kortere termijnen te bekomen, moeten patiënten vaak beroep doen op artsen die lange overuren maken. Door deze moeilijkheden hebben6 Fransen op 10 het in 2011 opgegeven om een raadpleging aan te vragen. Dat brengt een reëel risico met zich mee voor verslechtering van het zicht van de Franse bevolking.


Om een oplossing aan te bieden voor dit probleem van de openbare gezondheid, is in 2011 de groep Point Vision opgericht. Dit is een nationaal netwerk van oogartsencentra met een geoptimaliseerde organisatie. Daardoor zijn de wachttijden voor het verkrijgen van een afspraak er drastisch korter, terwijl de patiënten er kwalitatieve zorg genieten aan geconventioneerde tarieven. De Point Vision centra bieden onder meer oogcontroles, bril- en lensvoorschiften en oogchirurgie aan.

Triodos Bank heeft de inrichting van het Point Vision Lons-le-Saunier center gefinancierd, dat daardoor voortaan 3 500 patiënten per maand kan ontvangen.