Is beleggen iets voor mij?

Als klant van Triodos Bank draagt u altijd bij aan een duurzame samenleving. Als u kiest voor beleggen, wilt u actief duurzame beleidsbeslissingen van beursgenoteerde bedrijven stimuleren. U bent ook bewust dat u een risico neemt.

Wanneer kunt u beleggen overwegen?

  • U streeft een of meerde objectieven na: beleggen volgens uw eigen waarden; maatschappelijke impact via deze beleggingen; een rendement dat mogelijk hoger ligt dan bij sparen; of geld opzij zetten voor u of voor uw kinderen of voor een levensproject (woning, pensioen, studie van uw kinderen, …)
  • U beschikt over een voldoende spaarreserve om te voorzien in korte en middellange termijnnoden (gezondheid, vorming, wagen, wasmachine, fiets, steun aan een derde, …)
  • U aanvaardt dat uw inleg en/of uw vermogen tijdens de duur van uw belegging in waarde kan dalen.
  • U begrijpt dat in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomst bieden en misleidend kunnen zijn. U verwacht het geld minimum 5 jaar niet nodig te hebben.

Beleg enkel in financiële producten die u goed begrijpt.

Om uw kennis verder op te bouwen, raden we u aan de informatie over de beleggingproducten bij Triodos Bank te lezen en ook de volgende websites te raadplegen:

Algemene financiële informatie:

Duurzaam bankieren:

Een belegging met een hoog risico is in ieder geval niet gepast als u het risico niet wilt lopen dat u een voorgenomen project niet kunt financieren.