Een woonkrediet aanvragen

 • Simulatie

  Bereken uw rentevoet en maandelijkse aflossingen met onze simulator. Het resultaat van uw simulatie vormt de basis voor een gesprek met een van onze kredietadviseurs in Brussel of Gent. Tijdens dit gesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden en wordt uw terugbetalingscapaciteit bepaald. Samen kiest u voor de oplossing die het best bij uw persoonlijke situatie past.

  Uw project wordt gedetailleerd bestudeerd op zijn duurzaamheid en zijn ecologische en sociale impact.

 • Kredietaanvraag

  Vul het aanvraagformulier voor een woonkrediet in. Stuur het terug samen met de nodige documenten in functie van uw project. U vindt de volledige lijst in het aanvraagformulier.

  Na ontvangst voeren we een grondige kredietanalyse uit.

 • FinanciĆ«le analyse

  Uw schuldgraad (de verhouding tussen lasten en inkomsten) moet redelijk zijn. We houden uiteraard rekening met uw persoonlijke middelen en andere kosten (bijvoorbeeld notariskosten, registratierechten, btw, energiebesparing).

  Als waarborg vragen we een hypotheek op uw woning ten voordele van Triodos Bank.

 • Toekenning van het woonkrediet

  Zodra uw aanvraag door Triodos Bank is goedgekeurd, vertrouwen we de administratieve afhandeling van uw woonkrediet toe aan Stater Belgium, een specialist ter zake. U krijgt een aanbod met alle kredietvoorwaarden.

  Stuur dat aanbod ingevuld en ondertekend terug.

  Sluit de verplichte verzekeringen af bij een onderneming naar keuze. Verzend uw verzekeringscertificaten naar Stater Belgium. Zodra uw dossier volledig is, moet u tenminste 10 dagen later een afspraak met uw notaris maken voor de ondertekening van de akte. Vergeet niet om die datum door te geven aan Stater Belgium. Uw krediet gaat in op het moment van de ondertekening van de akte.

 • Uitbetaling van het kredietbedrag

  Volgens uw overeenkomst wordt het geld gestort ofwel bij de ondertekening van de hypotheekakte, ofwel volgens het op voorhand opgemaakte schijvenplan op vertoon van de juiste facturen. U hebt dat formulier ontvangen bij het ondertekenen van de akte.